Predallen in alle vormen en maten

Wat zijn predallen?

Predallen, ook wel breedvloerplaten genoemd, zijn dunne, plaatvormige betonelementen met onderwapening. Ze zijn breder en lichter dan betonnen welfsels en daardoor zijn ze ideaal om grote overspanningen te overbruggen. Predallen vormen een soort van bekisting waarbij de onderwapening van de vloerplaat al voorzien is. Op de werf wordt de bijbewaping of bovenwapening aangebracht en daarna volgestort met beton, zodat er een mooie, volle betonvloer ontstaat. Dankzij predallen legt u in 1 handeling grote oppervlakken snel en vlot dicht. Voor predallen gefabriceerd volgens moderne technieken rekent u op Van Thuyne.

Wilt u precies weten waar u de hijshaken vastmaakt? Vraag ons om duidelijke markeringen op de predallen aan te brengen. Zo plaatst u ze veilig en voorkomt u ongelukken.

Wat vindt u terug in ons aanbod?

Uw predallen in 3 stappen

Stap 1: berekenen van de predallen dikte en wapening

Laat ons studiebureau de benodigde wapening en predallen dikte berekenen. Is er nog bijleg- en bovenwapening nodig? Dan houden we daarmee rekening. Als u samenwerkt met een extern studiebureau, volgen wij hun voorschriften strikt op.

Stap 2: produceren van uw breedvloerplaten

Uw breedvloerplaten worden in gladde, metalen mallen geproduceerd. De hoge trilfrequentie van de triltafels garandeert een maximale dichtheid van het beton. Zo zijn holle ruimtes of grindnesten uitgesloten. Bovendien krijgt het beton daardoor een gladde onderzijde en omhult het de wapening volledig.

  • Op uw vraag kleven we polystyreenblokken op de platen. Die worden dan mee in de druklaag ingestort. Aan de onderkant kunnen we ook voor koudebrugisolatie zorgen.
  • Wilt u de predallen voorzien van betonkernactivering? Dan voorzien we de nodige profielen zodat u op de werf zonder problemen de nodige buizen plaatst.

Na het gieten, verharden de predallen in de autoclaaf onder de juiste temperatuur en relatieve vochtigheid. Daarna volgt de ontkisting.

Stap 3: plaatsen van breedvloerplaten

We leggen de predallen rechtstreeks van de vrachtwagen op de juiste plaats met een bouwkraan. Is er geen aanwezig? Dan schakelen we onze mobiele kraanwagen of telescopische kraan in. We vermijden liever tussenopslag om beschadigingen en extra kosten te voorkomen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Uw voordelen op een rijtje

  • Op maat gemaakt: wij maken alle predallen op maat. Zo vermijdt u onnodig pas- en zaagwerk op de werf.
  • Extra mogelijkheden: uitsparingen, schuine hoeken of leidingdoorgangen? U vraagt, wij maken.
  • Dwarswapening aanwezig: breedvloerplaten zijn het enige type vloerelement dat hoofdwapening en volledige dwarswapening bevat.
  • Minder lengtevoegen nodig: door de breedte van de predallen zijn er minder lengtevoegen nodig.
  • Geluidsisolerend: de combinatie plaat-dekbeton garandeert uitstekende geluidsisolatie.
  • Gemakkelijk en snel geplaatst: onze eigen vrachtwagen brengt uw materiaal ter plaatse. Voor de plaatsing gebruiken we onze eigen kraan als u er geen ter beschikking hebt.

Wilt u meer informatie, prijzen, details, ...? Geef ons gerust een seintje. We staan u graag bij met raad en daad.