Predallen in alle vormen en maten

Wat zijn predallen?

Predallen, ook wel breedvloerplaten genoemd, zijn dunne, plaatvormige betonelementen met onderwapening. Ze zijn breder en lichter dan betonnen welfsels en daardoor zijn ze ideaal om grote overspanningen te overbruggen. Predallen vormen een soort van bekisting waarbij de onderwapening van de vloerplaat al voorzien is. Op de werf wordt de bijbewaping of bovenwapening aangebracht en daarna volgestort met beton, zodat er een mooie, volle betonvloer ontstaat. Dankzij predallen legt u in 1 handeling grote oppervlakken snel en vlot dicht. Voor predallen gefabriceerd volgens moderne technieken rekent u op Van Thuyne.

Wilt u precies weten waar u de hijshaken vastmaakt? Vraag ons om duidelijke markeringen op de predallen aan te brengen. Zo plaatst u ze veilig en voorkomt u ongelukken.

Contacteer ons voor een afspraak of offerte

Van Thuyne biedt 2 soorten predallen aan, elke optie volledig op maat aan te passen:

1. Standaard predallen of breedvloerplaten

Standaard predallen, ook gekend als breedvloerplaten, zijn voorzien van van onderwapening en opstaande tralieliggers, verankerd in de opstort.

De standaard afmetingen van onze standaard predallen zijn 250 cm breed en 50 mm dikte, inclusief de onderwapening en druklaag.

Maatwerk is natuurlijk onze specialiteit. Daarmee spaar je pas- en zaagwerk op de werf uit. Wil je uitsparingen, schuine hoeken of doorgangen voor leidingen? Komt in orde! Ook complexe vormen zoals trap- en zoldergaten of ronde vormen zijn perfect mogelijk.

Meer info, certificaten, technische fiches en doorsnedes vind je op de pagina standaard predallen.

2. Voorgespannen predallen

Voorgespannen predallen zijn predallen met een voorgespannen onderwapening. De bovenkant heeft een ruwe oppervlakte en is voorzien van tralieliggers. Die zorgen voor een optimale hechting met de druklaag.

De standaard afmetingen van onze voorgespannen predallen zijn 120 cm breed en 70 mm dikte. Als het nodig is, bijvoorbeeld bij grote overspanningen of zware belastingen, kan de standaarddikte verhoogd worden naar maximaal 10 cm. De dikte van de druklaag varieert naargelang de overspanning of het gevraagde draagvermogen.

Hier geldt hetzelfde als bij de breedvloerplaten: maatwerk is onze specialiteit. Het bespaart je veel tijd op de werf en uitsparingen zijn helemaal mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden!

Meer info, certificaten, technische fiches en doorsnedes vind je op de pagina voorgespannen predallen.

Uw predallen in 3 stappen

Stap 1: berekenen van de predallen dikte en wapening

Laat ons studiebureau de benodigde wapening en predallen dikte berekenen. Is er nog bijleg- en bovenwapening nodig? Dan houden we daarmee rekening. Als u samenwerkt met een extern studiebureau, volgen wij hun voorschriften strikt op.

Stap 2: produceren van uw breedvloerplaten

Uw breedvloerplaten worden in gladde, metalen mallen geproduceerd. De hoge trilfrequentie van de triltafels garandeert een maximale dichtheid van het beton. Zo zijn holle ruimtes of grindnesten uitgesloten. Bovendien krijgt het beton daardoor een gladde onderzijde en omhult het de wapening volledig.

  • Op uw vraag kleven we polystyreenblokken op de platen. Die worden dan mee in de druklaag ingestort. Aan de onderkant kunnen we ook voor koudebrugisolatie zorgen.
  • Wilt u de predallen voorzien van betonkernactivering? Dan voorzien we de nodige profielen zodat u op de werf zonder problemen de nodige buizen plaatst.

Na het gieten, verharden de predallen in de autoclaaf onder de juiste temperatuur en relatieve vochtigheid. Daarna volgt de ontkisting.

Stap 3: plaatsen van breedvloerplaten


We leggen de predallen rechtstreeks van de vrachtwagen op de juiste plaats met een bouwkraan. Is er geen aanwezig? Dan schakelen we onze mobiele kraanwagen of telescopische kraan in. We vermijden liever tussenopslag om beschadigingen en extra kosten te voorkomen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

De voordelen van predallen op een rijtje


  • Op maat gemaakt: wij maken alle predallen op maat. Zo vermijdt u onnodig pas- en zaagwerk op de werf.
  • Extra mogelijkheden: uitsparingen, schuine hoeken of leidingdoorgangen? U vraagt, wij maken.
  • Dwarswapening aanwezig: breedvloerplaten zijn het enige type vloerelement dat hoofdwapening en volledige dwarswapening bevat.
  • Minder lengtevoegen nodig: door de breedte van de predallen zijn er minder lengtevoegen nodig.
  • Geluidsisolerend: de combinatie plaat-dekbeton garandeert uitstekende geluidsisolatie.
  • Gemakkelijk en snel geplaatst: onze eigen vrachtwagen brengt uw materiaal ter plaatse. Voor de plaatsing gebruiken we onze eigen kraan als u er geen ter beschikking hebt.

Waarom kiezen voor predallen van Van Thuyne Gewelven?


Van Thuyne is al meer dan 100 jaar is een gevestigde waarde in de bouwindustrie en dé referentie voor kwalitatieve breedvloerplaten, voorgespannen predallen, betonnen welfsels en prefab bouwelementen. In 2013 namen Fien Barra en Tom Eeckhout Van Thuyne Gewelven over. De site in Wielsbeke werd in een gloednieuw jasje gestoken, voorzien van de nieuwste productietechnieken. Tel daarbij de dagelijkse inzet van ons gemotiveerde team en u geniet steeds van een uitstekende kwaliteit en service. Dat harde werken werd bekroond. Al onze producten dragen dan ook het BENOR-keurmerk, de garantie dat uw bouwmateriaal aan strikte voorschriften voldoet.

Voor de uitwerking van uw bouwplannen klop je bij ons studiebureau aan. Zij analyseren uw project tot in de puntjes: van stabiliteitsstudie tot legplannen.

Ook de logistiek verzorgen wij voor u met onze leverings- en plaatsingsdienst. Zo bent u zeker van een tijdige levering. Hebt u zelf niet het juiste materiaal om de producten te plaatsen? Dan schakelen we onze kranen in.

Wilt u meer informatie, prijzen, details, ...? Geef ons gerust een seintje. We staan u graag bij met raad en daad.